Over Wijnhuis Piemonte

Wijnhuis Piemonte is importeur van wijnen, salami, olijf olie en kaas uit de Piemonte Italie.  Alleen producten die nog dagelijks ambachtelijk worden bereid nemen wij op in ons assortiment waardoor wij een hoge en constante kwaliteit kunnen garanderen. In Nederland vertegenwoordigen wij diverse wijnhuizen zoals,  Dosio Vigneti, Fratelli Aresca, Boroli Barolo, Monti, Cascina Lana en Dogliani Il Generale. Onze salami is van Salumificio Marchisio en de kaas van Tino Paiolo. Middels de webshop kunt u op een gemakkelijke manier onze geselecteerde wijnen, salami en kaas bestellen.  U kunt ons ook bezoeken in Hoofddorp waar wij onze producten uitgebreid geëtaleerd hebben. Wij zijn geopend op zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur of maak een afspraak. Wij verkopen aan particulier, horeca en groothandel. 

 Het Ontstaan van Wijnhuis Piemonte

Wijnhuis Piemonte is ontstaan door de liefde voor een goede rode wijn. Na meerdere bezoeken aan de Piemonte en in het bijzonder Dosio Vigneti is er een vriendschap ontstaan met de eigenaar Mario Bazzoni. Deze vriendschap heeft geresulteerd in het vertegenwoordigen van Dosio in Nederland. De Dosio wijnen zijn van hoge kwaliteit voor een mooie prijs.

Het Wijnhuis Dosio is gelegen in de heuvels van La Morra, in het hart van de Langhe. Vijfhonderd meter boven de zeespiegel strekt het uitzicht zich uit over de vlakten van Cuneo en Turijn, tot aan de prachtige achtergrond van de Alpen. 

De wijngaarden van Dosio liggen in het historische Langhe cru, in de gemeenten La Morra en Barolo , zoals bijvoorbeeld Fossati, Serradenari en Nassone

Door het succes met Dosio wijnen en de vraag van onze klanten naar diverse Piemontese producten zoeken wij dagelijks actief maar zorgvuldig naar uitbreiding van onze producten. Bij Wijnhuis Piemonte zoeken wij zorgvuldig naar familiebedrijven waar de ambacht voortleeft van generatie op generatie. Alleen op deze manier kan kwaliteit worden gewaarborgd waar Wijnhuis Piemonte voor staat.

Wijnhuis Piemonte en Barolo

Wijnhuis Piemonte is bij uitstek dé specialist als het om Barolo gaat. Dit specialisme is een jarenlang proces van het gebied bezoeken en leren van de gesprekken met Barolo producenten. Naast deze bezoeken heeft Wijnhuis Piemonte het voorrecht van een ​​persoonlijke vriend die zelf Barolo producer is en als mentor ons begeleid en de fijne kneepjes van de wereld van Barolo bijbrengt.

Er worden veel Barolo's aangeboden, maar deze zijn niet altijd de kwaliteit die u zoekt. Wijnhuis Piemonte selecteert daarom persoonlijk de beste Barolo's van verschillende producenten volgens de criteria die onze klanten en wijzelf belangrijk vinden. Je kunt Barolo vergelijken als een auto van het hoogste niveau, hoe meer je geïnteresseerd bent, hoe meer je de verschillen zult begrijpen en waarderen. 

Wat zijn onze criteria en waarom

De producent

We selecteren alleen de kleinere Barolo-producenten om kwaliteit en exclusiviteit te garanderen. Bij de selectie van deze kleinere producenten letten we op het aantal generaties dat de familie bezig is met productie van Barolo.  Met deze gedachten is het in de meeste gevallen zo dat de kwaliteit op een hoog en exclusief niveau komt. Wat opvalt is dat elke familie zijn of haar eigen persoonlijke manier heeft voor het produceren van Barolo. De kinderen van een Barolo producent groeien op in de kelder en ruiken al die geuren en beginnen op jonge leeftijd de wereld van Barolo te leren kennen. Dit is de belangrijkste reden waarom ze Barolo al jong in hun hoofd hebben voordat ze ooit hebben geproefd.

Ook komen we graag tot mooie samenwerkingen met de familie aan de keukentafel. Dit is de plek waar ze hun persoonlijke wereld van Barolo voor je zullen openen. Maar daarvoor moet je eerst hun vertrouwen winnen.

De wijngaarden

Deze selecteren we zorgvuldig op geografische ligging. Wijnhuis Piemonte heeft een aantal leveranciers verspreid over het Barolo gebied zodat wij de verschillende Barolo's kunnen aanbieden met het karakter van het betreffende stukje Barolo gebied. Op deze manier proberen we de kenners te voorzien van hun ideale Barolo. Hoewel Barolo wordt geproduceerd van de Nebbiolo druif  zijn de verschillen in smaak en karakter van de Barolo voor de kenner een geweldig ervaring. Deze verschillen ontstaan ​​door de samenstelling van de grond waarop de druif groeit. Verschillen in smaak en karakter kunnen al ontstaan ​​wanneer dezelfde druif maar 200 meter van elkaar groeien. De samenstelling van de grond kan op een afstand van 200 meter totaal anders zijn, wat een merkbare invloed heeft op de smaak en het karakter.

Ook beoordelen we de wijngaarden op leeftijd van de wijnstokken. Een jonge stok moet zich in de loop der jaren nog ontwikkelen om de juiste smaak en karakter te krijgen. De ontwikkeling van een nieuwe wijngaard duurt ongeveer 10 jaar voor de eerste flessen Barolo van een nieuwe wijngaard een feit zijn.

Welke Barolo producenten vertegenwoordigen wij

Dosio Vigneti,

Locatie La Morra

 • Fossati

 • Serradenari

Monti,

Locatie Monforte d’Alba

 • Monforte D'Alba

 • Bricco San Pietro

 • Bussia

Bussia Soprana,

Locatie Monforte D’Alba

 • Colonello

 • Mosconi

 • Gabutti

 • Bussia

Boroli,

Locatie Castiglione Falletto

 • Brunella,

 • Cerequio

 • Villero

Dogliani Il Generale,

Locatie Monforte D'Alba

 • Perno

 

 

Goed om te weten is dat wij onze Barolo's bewaren in klimaatkasten onder de beste omstandigheden.