Over Wijnhuis Piemonte

Wijnhuis Piemonte is importeur van wijnen, salami, olijf olie en kaas uit de Piemonte Italie.  Alleen producten die nog dagelijks ambachtelijk worden bereid nemen wij op in ons assortiment waardoor wij een hoge kwaliteit kunnen garanderen. In Nederland vertegenwoordigen wij vier wijnhuizen,  Dosio Vigneti, Carlo Giacosa, Aresca en Dogliani Il Generale. Onze salami is van Salumificio Marchisio en de kaas van Tino Paiolo. Middels de webshop kunt u op een gemakkelijke manier onze geselecteerde wijnen, salami en kaas bestellen.  U kunt ons ook bezoeken in Hoofddorp waar wij onze producten uitgebreid geëtaleerd hebben. Wij zijn geopend op zaterdag van 9:00 tot 12:00 uur of maak een afspraak. Wij verkopen aan particulier, horeca en groothandel. 

Het Ontstaan van Wijnhuis Piemonte.

Wijnhuis Piemonte is ontstaan door de liefde voor een goede rode wijn. Na meerdere bezoeken aan de Piemonte en in het bijzonder de Dosio Vigneti is er een vriendschap ontstaan met de eigenaar Mario Bazzoni. Deze vriendschap heeft geresulteerd in het vertegenwoordigen van Dosio in Nederland. De Dosio wijnen zijn van hoge kwaliteit voor een mooie prijs.

Het Wijnhuis Dosio is gelegen in de heuvels van La Morra, in het hart van de Langhe. Vijfhonderd meter boven de zeespiegel strekt het uitzicht zich uit over de vlakten van Cuneo en Turijn, tot aan de prachtige achtergrond van de Alpen. 

De wijngaarden van Dosio liggen in het historische Langhe cru, in de gemeenten La Morra en Barolo , zoals bijvoorbeeld Fossati, Serradenari en Nassone. Onder de zorgvuldige supervisie van oenoloog Marco Dotta wordt Nebbiolo uit Barolo verbouwd , evenals Dolcetto, Freisa, Merlot, Barbera en Cabarnet Franc.

Door het succes met Dosio wijnen en de vraag van onze klanten naar diverse Piemontese producten zoeken wij actief maar zorgvuldig naar uitbreiding van onze producten. Inmiddels zijn wij voor Nederland importeur van Carlo Giacosa wijnen om aan de vraag naar Barbaresco te kunnen voldoen. Wijnhuis Carlo Giacosa wordt al 4 generaties gerund door de familie Giacosa en heeft een fantastische ligging in het hart van Barbaresco. Op het gebied van salami, ham en andere vleeswaren werken wij met Salumificio Marchisio. Ook dit is een familie bedrijf waar de vierde generatie zijn opwachting maakt. Bij Wijnhuis Piemonte zoeken wij zorgvuldig naar bedrijven waar de ambacht voortleeft van generatie op generatie. Alleen op deze manier kan kwaliteit worden gewaarborgd waar Wijnhuis Piemonte voor staat.